Van onderneming naar succesvolle onderneming

Online bedrijfsscan voor het midden en kleinbedrijf


Online bedrijfsscan

Online bedrijfsscan = alleen voor serieuze ondernemers

Loopt je bedrijf niet zoals het zou moeten, lopen de omzetcijfers terug, snap je niets van social media marketing, weet je niet wat SEO betekend, geen idee wat de concurrent doet of wil je gewoon een betere ondernemer worden? Dan is de online bedrijfsscan iets voor jouw onderneming!

Een online bedrijfsscan kost € 2795,00 ongeacht de grootte van je onderneming. Dit betreft een vaste prijs ongeacht de uren die ik besteed aan het succesvol maken van jouw bedrijf. Een investering in de toekomst van je bedrijf die hoe dan ook zal zorgen voor een frisse blik op je eigen onderneming.

Maak van je onderneming een succesvolle onderneming met de online bedrijfsscan!

Middels onderstaand formulier bestel je de online bedrijfsscan:

Helaas is de online bedrijfsscan door enorm succes momenteel niet te bestellen.

Laat hieronder, geheel vrijblijvend, je gegevens achter en wanneer er een plaats vrij is ben je de 2e in de wachtrij die we de kans geven een online bedrijfsscan te bestellen.

Een online bedrijfsscan bestaat oa uit:

1. Doelen bepalen

In eerste instantie verdiep ik me in uw onderneming. Wat is het doel van de onderneming? Moeten er meer bestellingen via de webshop gegenereerd worden? Meer leads via een informatieve website? Of is het doel de naamsbekendheid vergroten? Verschillende doelen waarvoor stuk voor stuk een ander plan bedacht moet worden. Hiervoor kom ik bij u op de zaak om kennis te maken met u, uw personeel en uw product of dienst. Ik wil het bedrijf kunnen voelen zodat ik er tijdelijk één mee kan worden en zo tot de beste adviezen kan komen.

2. Analiseren website, logo en andere communicatie middelen

Wanneer het doel duidelijk in kaart gebracht is bekijk ik alle communicatie middelen of deze voldoen. Denk hierbij aan het logo, de huisstijl, de website, folders, autoreclame, visitekaartjes, advertenties enz. Ik bekijk alles op verschillende punten waaronder design, indeling, kleurgebruik, leesbaarheid, doelgroep, afbeeldingen en teksten. Indien nodig kom ik met een advies over al deze punten hoe we die op een zo voordelig mogelijke manier zo kunnen aanpassen dat we een maximaal rendement halen uit de investering.

3. Concurrentie onderzoek

We kijken ook (onopvallend) naar de concurrent. Dit kan zijn op de website van één of meer rechtstreekse concurrenten. We testen deze bedrijven en kijken hoe hun het doen. Waarmee trickeren ze hun klanten? Waarom kopen deze bij hun en niet bij uw onderneming? Is het enkel de prijs die een rol speelt? Of speciale acties misschien? Hoe staan ze ons ter woord per mail of telefonisch. We gaan op zoek naar punten waar uw concurrent sterk in is en kunnen vanuit daar een plan bedenken om het nog beter te doen.

4. Bestelling, offerte aanvraag of informatief gesprek

Afhankelijk van de branche plaatsen we een bestelling op hun webshop of kopen een product in hun winkel. We doen een informatie aanvraag of offerte aanvraag bij één of meerdere concurrenten en proberen deze in handen te krijgen zodat we precies weten hoe ze het aanpakken. We pakken de goede en slechte zaken eruit en gaan hier zelf mee aan de slag om de concurrentie te verslaan.

5. Copywriting

De doelen zijn duidelijk en plannen zijn gemaakt tijd om de teksten van website, advertenties en brochures eens onder de loep te nemen. Goede teksten welke makkelijk leesbaar zijn voor de doelgroep en aanzetten tot actie. Teksten die daarnaast op de website kunnen zorgen voor een betere positie in de zoekmachines en lagere kosten per klik bij een advertentie campagne op Google Adwords. Ik werk samen met een ervaren (SEO) tekstschrijver waarmee ik bestaande teksten zal beoordelen en met een advies kom hoe ze beter geschreven kunnen worden. Teksten die echt aanzetten tot de gewenste actie en daardoor meer omzet gaan genereren!

6. Reputatie management

We testen online de reputatie van uw bedrijf. Staan er negatieve berichten op het internet? Wanneer er negatieve ervaringen zijn brengen we in kaart welke dat zijn en belangrijker hoe we deze ervaringen om kunnen zetten tot positieve. Een relatief kleine investering die tevens ingezet wordt voor marketing… een win win situatie dus.

7. Bezoekadres

Heeft uw bedrijf een bezoekadres? Een winkel, showroom, kantoor of werkplaats? Heel belangrijk ook voor online “shoppers”! Hoe representatief is deze bedrijfslocatie eigenlijk en kunnen potentiële klanten uw bedrijf wel vinden. We doen hier onderzoek naar, nemen foto’s en sturen een mystery guest op uw onderneming af. Dit kan op locatie zijn maar ook per mail, telefoon, op de werkplek of waar we uw bedrijf ook maar kunnen vinden. Onze mystery guests zijn kritisch en hebben een scherp oog en oor. Ze letten op details en zullen zoveel mogelijk in kaart brengen (zowel positief als negatief) over uw onderneming. Wanneer we een goed beeld hebben zullen we een plan presenteren hoe potentiële klanten uw bedrijf beter kunnen vinden, zich meer thuis voelen en sneller over zullen gaan tot een aankoop.

8. Social media

Is uw onderneming al actief op social media zoals Twitter, Facebook, Linkedin, Pinterest enz? Onzin horen we, vooral oudere, ondernemers vaak zeggen. Wij zijn in staat om social media op een manier in te zetten zodat het daadwerkelijk klanten op zal leveren, klanten snel en transparant te ondersteunen, te helpen bij een aankoopbeslissing en eventuele schade aan uw bedrijf te voorkomen. Wij helpen om social media op te zetten op een goede manier zodat u ook uit dit kanaal meer omzet kan genereren.

Bovenstaande is slechts een beknopte weergave van alle werkzaamheden die we zullen uitvoeren bij een online bedrijfsscan.

Ik zal persoonlijk met al deze stappen van de online bedrijfsscan aan de slag gaan en tot het uiterste gaan om van uw onderneming een succesvolle onderneming te maken.

(Wanneer de online bedrijfsscan weer beschikbaar is en ik geen goed gevoel heb om tot een succes te komen kan ik de opdracht weigeren. Uiteraard zal ik in dat geval het volledige aankoopbedrag direct retourneren).

Gerelateerde artikelen SEO check
Hoog in Google

Hoog in Google

Hoe kan ik snel hoger in Google komen dat is één van de vragen die ik bijna dagelijks krijg. Tot voor kort beantwoordde ik

Lees verder: Hoger in Google

SEO scan

SEO scan laten maken

Een SEO scan die handmatig uitgevoerd wordt. Zoekmachine optimalisatie kan niet zonder interpretatie van een SEO specialist.

Lees verder: SEO scan

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht