Van onderneming naar succesvolle onderneming

Terugbel formulier


Terugbel webformulier

Een terugbelformulier voor betere gebruikservaring

Een terugbelformulier op een website iets wat je nog niet zo heel veel ziet en zeker niet bij de “kleine websites”. Toch denk ik dat ze juist daarvoor het beste geschikt zijn en voor een betere gebruikservaring en meer omzet kunnen zorgen.

In 2013 werd ik benaderd door een ondernemer die in zwaar weer zat. Het betrof een loodgieter die veel onderweg was en niet veel met computers en internet had. Tijdens de bedrijfsscan die ik aflegde stuitte ik op een probleem die ik bij veel ondernemers tegenkom. De telefoon werd niet opgenomen en email niet snel beantwoord. Helaas onderschatten dit soort ondernemers dat snelheid heden ten dagen cruciaal is.

Toen ik deze loodgieter hiermee confronteerde volgde het excuus dat hij de telefoon niet altijd direct kon beantwoorden omdat hij vaak op lastige posities aan het werk was (herkenbaar? Lees het artikel Telefoonservice kiezen) en daarnaast geen mobiel had met internet / e-mail. Tevens was deze loodgieter vaak “in de kost” zodat hij pas na een aantal dagen weer thuis achter zijn computer zat om zijn mail te lezen.

Een gemiste kans die wel eens de sleutel was om zijn probleem op te lossen. Zijn website werd best veel bezocht en ook aanvragen per mail kwamen wel binnen maar doordat de reactie snelheid te wensen overliet liet deze ondernemer veel kansen liggen. Omdat deze ondernemer niet voornemens was om een Smartphone aan te schaffen bedacht ik een andere oplossing, een terugbel formulier op zijn website.

Een terugbel formulier waar men slechts een naam en telefoonnummer invult en wanneer op verzenden geklikt wordt er een SMS naar de ondernemer verzonden wordt met deze gegevens. Dit bleek een gouden greep! In iedere pauze controleerde de loodgieter of er een SMS binnengekomen was en met één druk op de knop kon hij de klanten terugbellen. Naast het feit dat de nieuwe potentiële klanten nu wel snel een antwoord kregen werd het ook zeer gewaardeerd door bestaande relaties die vaak klachten hadden over de reactie snelheid van deze ondernemer.

Zo zie je dat een modern stukje script op een website ervoor kan zorgen dat de ondernemer zicht niet hoeft aan te passen aan de moderne techniek maar er wel voldaan kan worden aan de moderne consumenten die een snelle reactie verwachten.

Een terugbel formulier kan heel eenvoudig op iedere website geplaatst worden en is niet duur. Heb je vragen over een terugbel formulier of heb je zelf ervaringen? Deel deze dan met ons en stuur een mail naar info@succesvolle-onderneming.nl

Gerelateerde artikelen Website laten maken
SEO teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven

Online en offline marketing specialist Edwin Frakking maakt veel gebruik van goede copywriters voor webteksten, advertentieteksten en SEO teksten.

Lees verder SEO teksten

8 Reacties op: Terugbel formulier
 • Karin

  Geschreven op 12 januari 2015

  Hallo een terugbelformulier is wel wat voor mijn man zijn bedrijf. Hij is schilder snapt niets van een smartphone (58 jaar he dan krijg je dat;-) Kunnen jullie me wat meer informatie geven hoe ik een terugbelformulier kan krijgen?

  • Rianne Veen

   Geschreven op 1 februari 2015

   Ook ik heb interesse in een terugbelformulier waar kan ik dat kopen en hoe zet je dat op de website?

 • ADMIN

  Geschreven op 2 februari 2015

  Bedank voor jullie reacties ik heb een mail verzonden met meer informatie. Wanneer er nog meer mensen zijn die interese hebben in een terugbelformulier stuur ons even een mailtje.

  • Karin

   Geschreven op 9 februari 2015

   Bedankt! Het werkt super!

 • Rick

  Geschreven op 12 maart 2015

  Een terugbelformulier is toch niet meer van deze tijd? Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internet bundel en kan dan mailtjes gewoon beantwoorden onderweg.

  • Eric Vlieger

   Geschreven op 17 maart 2015

   Er zijn inderdaad veel mensen die een smartphone hebben maar er zijn er nog voldoende die dit niet hebben. Tevens is het nog steeds zo dat (vooral de wat oudere ondernemers) misschien wel een smartphone hebben maar zonder bundel of ze kunnen simpelweg niet omgaan met email op de telefoon. Maar dat is nog niet eens het belangrijkste. Ik denk dat je een consument zoveel mogelijk manieren moet bieden om contact met je op te nemen. Daarom is een terugbelformulier voor iedere ondernemer een goede aanvulling.

 • Marcus

  Geschreven op 1 januari 2016

  Ik gebruik sinds een maand het terugbelformulier en heb nu twee potentiele klanten aan de lijn gehad. Ik ben dus zeer tevreden!

  • Manja Hoek

   Geschreven op 2 maart 2016

   De vraag is dan of je zonder terugbelformulier deze potentiële klanten niet gehad zou hebben. Zouden ze dan niet gewoon een contact formulier ingevuld hebben of zelf de telefoon gepakt hebben....vragen vragen vragen...

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht