Van onderneming naar succesvolle onderneming

Mobiele website laten maken


Mobiele Website laten maken

Mobiele website laten maken, een app of toch een responsive website?

Het internet verandert snel. Mede door de steeds snellere verbindingen voor mobiele apparaten nemen de mogelijkheden toe. En niet alleen de mogelijkheden nemen toe ook het gebruik neemt toe. Dit jaar zal het omslagpunt bereikt worden dat er meer internet verkeer over mobiele apparaten gaat dan over desktops. Het is dus duidelijk als bedrijf moet je “iets” met mobiel internet, maar wat?

Mobiele website laten maken

Nog veel bedrijven overwegen dan om een mobiele website te laten maken dat was na de komst van mobiele apparaten immers de enigste keuze. Er werd zelfs een .mobi extensie in het leven geroepen waar de mobiele websites op geplaatst werden. Sommige bedrijven maakte de keuze om een subdomein te gebruiken voor het mobiele verkeer. Dat zag er dan zo uit m.domeinnaam.nl. Handig was dit echter niet bedrijven moesten naast het “normale” adres ook het adres van de mobiele website communiceren naar hun klanten. Later werden er scripts ontwikkeld die herkenden met wat voor apparaat de bezoeker de website benaderde en kon men automatisch doorgestuurd worden naar een mobiele website geoptimaliseerd voor smartphone of tablet al naar gelang met welk apparaat de website bezocht werd. Ondanks deze verbetering mocht dat niet leiden tot een doorbraak van de mobiele websites daar er nog een probleem was. Het beheren van de mobiele website en desktop versie moest appart gebeuren wat meer tijd en kosten met zich meebracht.

Mobiele website laten maken of kiezen voor een app?

Sinds de komst van de smartphones hebben de app’s een toevlucht genomen. Klanten die overwogen een mobiele website te laten maken vroegen steeds vaker of er niet een app gemaakt kon worden. Naast dat een app voor een “normale” informatieve website geen geschikt alternatief is zijn de kosten voor het ontwikkelen van een app nog vele malen hoger dan het ontwikkelen van een mobiele website. Een app zal namelijk ontwikkeld moeten worden voor meerdere platvorms zoals IOs, Android, Windows en Blackberry. Klanten moeten dan de app eerst downloaden maar dat is echt iets wat ze alleen maar zullen doen wanneer dit echt een toegevoegde waarde heeft.

Mobiele website laten maken? Kies voor responsive webdesign

Sinds de komst van HTML5 is het mogelijk om websites responsive te maken. Dat betekent dat de website op ieder scherm correct weergegeven wordt. De website wordt dan niet alleen verschaald maar afhankelijk van de ruimte op het scherm van de bezoeker anders ingedeeld. Op deze manier hoeven bedrijven maar één domeinnaam te communiceren, kan de website in één beheer systeem beheerd worden en hebben bezoekers altijd een optimale gebruikservaring. Een responsive website laten maken is in verhouding tot een mobiele website of app vele malen voordeliger zowel qua aanschaf als onderhoud.

Wil je meer informatie over responsive webdesign of heb je zelf een goede responsive website laten maken? Mail ons even wij geven graag meer informatie of plaatsen jouw website als voorbeeld op onze website.

(PS Deze website is ook responsive! Bekijke Succesvolle-onderneming.nl eens met je tablet of smartphone. Laat je ons even weten wat je ervan vindt?)

Gerelateerde artikelen Website laten maken
SEO teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven

Online en offline marketing specialist Edwin Frakking maakt veel gebruik van goede copywriters voor webteksten, advertentieteksten en SEO teksten.

Lees verder SEO teksten

4 Reacties op Mobiele website laten maken
 • van Zon

  Geschreven op 20 januari 2015

  Een mobiele website laten maken is toch niet meer van deze tijd ik zou altijd een responsive website laten maken als je nu moest kiezen!

  • Kiara Straten

   Geschreven op 6 februari 2015

   Ik wilde ook een mobiele website laten maken en kwam op deze website (complimenten wat een mooie website!). Nu zie ik dat je ook een responsive website kan laten maken ik had daar nog nooit van gehoord moet ik eerlijk bekennen. Hebben jullie daar nog meer informatie over?

 • Hinrich Muller

  Geschreven op 10 maart 2016

  Ik denk dat er meerdere redenen kunnen zijn om een mobiele website te laten maken ook nu er responsive websites zijn. Met een aparte mobiele website kan je nu eenmaal veel meer

  • Kamphuis

   Geschreven op 16 maart 2016

   Pffff iedereen die een website laat maken in deze tijd laat tocht geen aparte mobiele website maken? Alles is responsive ik zie niet in wat de meerwaarde van een aparte mobiele site is?

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht