Van onderneming naar succesvolle onderneming

Jezelf ontgooglen of je bedrijfsnaam ontgooglen


Negatieve berichten ontgooglen

Jezelf ontgooglen, je bedrijfsnaam ontgooglen of je merknaam ontgooglen hoe doe ik dat? Wij krijgen zeer veel aanvragen van particulieren en bedrijven die hun naam willen ontgooglen. Wie terecht of onterecht negatief naar voren komt bij een zoekterm op naam, bedrijfsnaam of merknaam in Google wil dat het liefst zo snel mogelijk ongedaan maken. Het Ontgooglen van jezelf, je bedrijfsnaam of merknaam is echter geen eenvoudige klus. Het is tijdrovend, vergt veel kennis en is kostbaar. Je zou er goed aan doen om te voorkomen dat je negatief naar voren komt in de zoekresultaten in Google. Tips om bijvoorbeeld negatieve berichten op Google om te zetten naar een marketing instrument lees je in het artikel online reputatiemanagement.

Ontgoogle jezelf met onderstaande tips!

Wat is Ontgooglen?

Het doel van Ontgooglen is dat er geen negatieve berichten over jou of jouw bedrijf naar voren komen in de top 10 van Google. De meeste potentiële klanten zullen niet verder dan de eerste 10 resultaten kijken.

Er zijn verschillende manieren om succesvol te ontgooglen.

1. Je vraagt aan desbetreffende webmasters of ze jouw (bedrijfs) gegevens van de website willen halen.

2. Je zorgt ervoor dat je boven de negatieve berichten komt te staan door juist meer tijd te besteden aan zoekmachine optimalisatie.

3. Een combinatie van bovenstaande twee werkt altijd het beste bij succesvol ontgooglen.

Jezelf ontgooglen door juist hoger te gaan scoren in Google

Uit vele onderzoeken is gebleken dat 90% van alle mensen niet verder kijkt dan de eerste 10 resultaten in Google. Wanneer er geen negatieve berichten voorkomen in deze eerste 10 natuurlijke zoekresultaten loop je als bedrijf geen, of nagenoeg geen, werk mis door negatieve berichten. In dit artikel richten we er ons dus op om negatieve berichten uit de top 10 te ontgooglen.

Op vele websites die schrijven over ontgooglen lees je dat ze beginnen met het aanschrijven van webmasters om de negatieve berichten te verwijderen. In mijn ogen een verkeerde volgorde je kan je het beste eerst richten op het hoger komen in Google omdat dit een proces is wat meer tijd nodig heeft. Je kan jezelf ontgooglen door, met wat inspanning, boven de negatieve berichten in Google te komen. Op deze manier druk je de negatieve berichten weg naar de tweede of derde pagina van Google waar nagenoeg geen mens komt.

Dit kan je doen door je eigen website te optimaliseren maar die neemt maar 1 plaats in beslag in de resultaten van Google. Ik bestel in dit geval altijd Slimme websites. Slimme websites zorgen ervoor dat je razendsnel hoog in Google komt met de door jou gewenste zoektermen. Met deze Slimme websites kan je meerdere posities in de natuurlijke zoekresultaten krijgen waardoor de meeste negatieve berichten al vanzelf naar de tweede pagina “gedrukt” worden. Lees hier meer over Slimme Websites.

Ontgooglen door middel van informatieve websites

Een Slimme Website kan heel goed werken maar om goed voorbereid te zijn is het wellicht nog verstandiger om informatieve websites aan te maken. Grote informatieve websites (portals) zullen zeer hoog scoren in Google waardoor negatieve berichten naar de achtergrond verschuiven. Wij hebben voor veel bedrijven dit soort portals met veel succes ingezet om negatieve berichten te ontgooglen of zelfs voor te zijn!

Ontgooglen door de nadruk te leggen op positieve berichten.

Naast een negatief bericht zijn er over u of uw bedrijf ook positieve berichten te vinden. Deze berichten kan je versterken door er een bericht bij te plaatsen. Op deze manier is deze pagina weer aktueel waardoor deze meer waardering zal krijgen in de zoekresultaten. Tevens kan je de pagina met positieve berichten versterken door er naar te linken vanaf je eigen website. Wanneer je dat doet zal Google nog meer waarde aan de pagina met positieve berichten hechten. Ook op deze manier verdwijnen negatieve berichten naar de achtergrond.

Ontgooglen? Plaats advertenties

Snel Ontgooglen? Plaats advertorials op toonaangevende websites. Wanneer je op grote succesvolle websites een advertorial plaatst dan kan deze binnen een paar uur in de top 10 van Google staan. Hierdoor zal het negatieve bericht snel uit de top 10 van Google kunnen verdwijnen. Een krachtige en snelle manier van Ontgooglen!

Het echte ontgooglen kan nu beginnen door verzoeken tot verwijdering in te dienen.

Nu je alle voorbereidingen getroffen hebt om boven de negatieve berichten te komen in Google wordt het tijd om de negatieve berichten te verwijderen. Dit doe je door simpelweg de webmaster van de website(s) aan te schrijven met het verzoek de negatieve berichten te verwijderen. Doe dit met een goed en eerlijk verhaal. Schrijf beleefd de webmaster aan en leg uit dat het beschreven “probleem” of de “klacht” reeds opgelost is en je erg veel last hebt van deze verouderde informatie. Schrijf ook dat je er alles aan doet om eventuele toekomstige problemen netjes op te lossen. In de meeste gevallen zal de webmaster de negatieve berichten verwijderen of censureren.

Mocht de webmaster dit niet doen dan kan je deze laten aanschrijven door een advocaat. Ik word heel vaak gevraagd of ik bedrijven wil ontgooglen en heb een standaard briefje die ik uit naam van een gerenommeerde advocaat mag sturen. In 94% van alle gevallen wordt het negatieve bericht dan toch verwijderd of gecensureerd. Ontgooglen met een beetje hulp van een advocaat dus.

Bedrijfsnaam ontgooglen? Jezelf Ontgooglen? Huur een expert in!

Wij schrijven het zo makkelijk op in een paar alinea's Ontgooglen. Toch blijken veel personen en bedrijven niet in staat te zijn hun naam te ontgooglen. Degene die een expert nodig heeft bij het ontgooglen kan contact met ons opnemen. Wij werken al jaren samen met de beste bedrijven die jouw naam of bedrijfsnaam snel en discreet kunnen ontgooglen.

Huur een ontgoogle expert in

Wil je jezelf ontgooglen of je bedrijfsnaam ontgooglen? Huur een ontgoogle specialist in. Wij werken samen met Ontgoogle specialisten die ervoor zorgen dat jouw naam of bedrijfsnaam enkel nog positief naar voren komt in de zoekresultaten. Ontgooglen kan al vanaf €150,00 per maand.

(Ontgooglen doen we enkel bij opdrachten die ethisch verantwoord worden geacht. Opdrachtgevers welke handelen in strijd met de wetgeving (fraude, misbruik, bedrog etc) zullen we nimmer toelaten tot onze ontgoogle service!)

Gerelateerde artikelen Online reputatiemanagement
SEO teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven

Online en offline marketing specialist Edwin Frakking maakt veel gebruik van goede copywriters voor webteksten, advertentieteksten en SEO teksten.

Lees verder SEO teksten

10 Reacties op Jezelf ontgooglen
 • Anoniempje

  Geschreven op 2 maart 2015

  Ik kwam hier omdat ik mezelf al geruime tijd wilde ongooglen of hoe dat ook heet... Jaren geleden heb ik een conflict gehad met een klant die vele negatieve berichten geplaatst heeft welke hoog in de zoekresultaten staan. Op de meeste website lees ik dat wanneer je jezelf wil ontgooglen je bedrijven aan moet schrijven (of zelfs Google) wat tot nu niet echt heeft geholpen. Slechts een deel heeft de negatieve berichten verwijderd...helaas! Nu lees ik hier dat je ook kan Ontgooglen door berichten juist boven de negatieve berichten te plaatsen. Super tip ik ga hiermee aan de slag!

  • Ik noem mijn naam ook niet

   Geschreven op 6 maart 2015

   Jezelf ontgooglen lukt inderdaad niet met enkel webmasters aanschrijven en smeken of ze de negatieve berichten willen verwijderen weet ik uit ervaring. Anoniempje veel succes met het ontgooglen het is mij inmiddels grotendeels gelukt om niet meer negatief naar voren te komen in de zoekmachines.

 • Ienske

  Geschreven op 7 maart 2015

  Ontgooglen is niet iets wat je zomaar even voor elkaar zal krijgen inderdaad. Grote bedrijven hebben niet voor niets vaste mensen in dienst die de reputatiemarketing verzorgen. Toch heb ik met bovenstaande tips over het Ontgooglen al veel negatieve berichten naar de tweede pagina in Google weten te krijgen. TNX voor de tips!

  • René

   Geschreven op 8 maart 2015

   Pfff weet niet waar ik moet beginnen. Google is een fijne zoekmachine maar maakt mijn bedrijfsnaam nu kapot door een stel kl..tzakken die het nodig vinden negatieve berichten te plaatsen. Zijn er geen goede (liefst goedkope) bedrijven die je kunnen ongooglen?

 • Rick

  Geschreven op 12 maart 2015

  IK zou gewoon even contact opnemen met de redactie van de site. Een richtprijs staat er immers bij en dat lijkt me een redelijke prijs voor het professioneel ontgooglen. Ik denk tenminste dat het al snel meer kost wanneer je negatief in de top tien van Google staat.

  • Cor

   Geschreven op 14 maart 2015

   Dat is inderdaad een redelijk prijs voor het ontgooglen van je bedrijfsnaam maar kan me voorstellen dat niet ieder bedrijf dit kan ophoesten. In dat geval ga lekker zelf aan de slag met de tips in dit artikel. De aanhouder zal winnen!

 • Dianne Koog

  Geschreven op 2 april 2015

  Ik heb voor een klant negatieve berichten laten ontgooglen door Succesvolle onderneming. Dit is niet goedkoop maar werkt wel heel goed. Uiteindelijk is ontgooglen goedkoper dan alle negatieve berichten in de top 10 van Google. Naast het ontgooglen heb ik me tevens ingelezen in de artikelen over negatieve berichten. Wanneer ik dat eerder had gedaan / geweten dan was het nooit zover gekomen met de negatieve publiciteit. Kortom het is een aanrader om je te laten ontgooglen maar beter is om het voor te zijn.

  • Bertil

   Geschreven op 14 april 2015

   Wanneer je gewoon altijd goed werk levert is het helemaal niet nodig om ook maar iets te willen ontgooglen. Dikke onzin dus gewoon goed werk leveren dan heb je geen klachten!

 • Susanne van Zanten

  Geschreven op 3 juli 2015

  Lekker makkelijk Bertil...je hebt in dit land ook nog onredelijke klanten die je niet tevreden kan krijgen wat je ook doet. Wat dat betreft zou er een lijst moeten komen van alle onbetrouwbare klanten ipv altijd de bedrijven op de korrel te nemen met review sites en dergelijke. De consumeneten genieten veel te veel bescherming en bedrijven zijn de dupe!

  • Kasper van Veen

   Geschreven op 27 september 2015

   Ik wil wat berichten over mijn bedrijfsnaam laten ontgooglen. Zijn er speciale bedrijven die dit ontgooglen voor een vast bedrag uit kunnen voeren?

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht