Van onderneming naar succesvolle onderneming

Wat zijn de grootste voordelen van mobiel boekhouden?


Mobiel Boekhouden

Smartphones zijn een steeds centralere rol gaan spelen binnen onze samenleving op zowel op sociaal gebied als in het bedrijfsleven. Zo hebben ontwikkelaars van bedrijfssoftware nu vaak ook mobiele versies beschikbaar van hun systeem. Dit maakt het mogelijk om diverse bedrijfssoftware ook op je smartphone, tablet of smartwatch te gebruiken. Dit soort ontwikkelingen geven ondernemers de vrijheid om zaken te doen waar en wanneer ze maar willen. Daarnaast kunnen deze apps ook een hoop werk uit handen nemen. De grootste voordelen van boekhouden met je mobiel zijn hieronder voor je opgesomd en toegelicht.

Je kunt voordelig boekhouden

Het eerste en misschien ook wel het belangrijkste voordeel van boekhouden op je smartphone is dat het een hoop kosten kan besparen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat digitale betalingen tot wel 80% goedkoper kunnen zijn dan op traditionele wijze. Door via een mobiele applicatie facturen en betalingen te verzenden en ontvangen, bespaar je op papier-, print- en transportkosten. Daarnaast doe je het milieu er ook nog een plezier mee.

Je kunt efficiënter boekhouden

Naast het feit dat boekhouding via een mobiele app voordeliger is dan via de traditionele manier, bespaar je er ook tijd mee. Doordat je met mobiel boekhouden niet meer afhankelijk bent van je PC op kantoor om de status van facturen of betalingen te checken, heb je meer vrijheid om je boekhouding waar en wanneer je maar wil te doen. En dat scheelt tijd.

Het is eenvoudig te integreren met andere systemen

De meeste boekhouding apps hebben tegenwoordig de mogelijkheid om het systeem aan andere programma’s te koppelen. Zo kun je de app bijvoorbeeld integreren met een CRM-systeem. Door deze koppeling heb je naast alle klantgegevens ook de financiële status van klanten beschikbaar. En wanneer je je boekhoudsoftware integreert met online urenregistratie software kun je eenvoudig gewerkte uren automatisch factureren.

Je verwerkt eenvoudig documenten

Met een administratie app kun je makkelijker en sneller documenten en bonnen verwerken. Je doet dit simpelweg door een foto met je smartphone van de bon of het document te maken. De app uploadt het in het systeem en slaat het automatisch op. Hierna kun je de bonnen of documenten eenvoudig indelen en ordenen in de bijbehorende mappen.

Het geeft je meer vrijheid

Wat ook erg handig is aan een boekhoud app is, is dat je het systeem eigenlijk overal mee naartoe kunt nemen. Je hebt dus de mogelijkheid om overal je boekhouding bij te houden, zolang je maar over een internetverbinding beschikt. Dus ben je voor je bedrijf veel onderweg? Dan is dit zeker een uitkomst.

Je maakt eenvoudig back-ups van je data

Tot slot, een ander voordeel aan een mobiele applicatie van de software, is dat je eenvoudig back-ups maakt. Dagelijks maakt het systeem automatisch een back-up van alle gegevens. Kortom, je bent je boekhouding niet kwijt als je computer ermee ophoudt.

Boekhouden met een mobiele applicatie brengt dus veel voordelen met zich mee. Het bespaart tijd en geld, zorgt voor transparantie en je kunt op elk moment waar je maar wil je boekhouding doen. Erg handig dus.

Site laten maken

Gerelateerde artikelen Offline succes
Succesvol netwerken

Netwerken tips

Mensen die zoeken op “netwerken hoe doe je dat” zijn over het algemeen op zoek naar tips om te netwerken op netwerkborrels

Lees verder Netwerken tips

QR code maken gratis

QR code maken

Veel bezoekers van deze website komen hier door de zoekterm “QR code maken gratis”. Niet verwonderlijk daarvoor heeft onze zoekmachine optimalisatie

Lees verder Gratis QR code

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht