Van onderneming naar succesvolle onderneming

Professioneel logo, huisstijl of flyer ontwerp nodig?


Professioneel logo laten maken

Bedrijfslogo, huisstijl of flyer laten maken

Wat is het toch met de ondernemers die nauwelijks investeren in het design van een logo en huisstijl? Vragen deze ondernemers zich weleens af wat een potentiële klant als eerste ziet, hoe ze zich kunnen onderscheiden van “de rest” of hoe ze tijd en geld kunnen besparen met een goed logo of huisstijl?

Tijdens de vele bedrijfsscans die ik uitvoer is één van de eerste zaken waarnaar ik kijk het logo en de huisstijl van het bedrijf. Logisch ook daar dit één van de eerste zaken is die een potentiële klant zal zien. De resultaten….bedroevend!

Ik zal niet al te veel voorbeelden geven waar het misgaat maar wil onderstaande u niet onthouden.

De “buurjongen”

Vele logo’s en huisstijlen worden in elkaar geflanst door een handige buurjongen, kennis of familielid al dan niet met de juiste software. Het resultaat is vaak bedroevend. Een standaard lettertype…..of erger nog Comic Sans, verkeerde kleuren, geen rekening gehouden met formaten en ga zo maar door. Ik heb ze al in alle vormen en maten langs zien komen en helaas moet ik de eerste goede nog tegenkomen.

Zelf een logo en huisstijl ontwerpen

Niet doen. Ik meen het dat zijn vaak de slechtste logo’s die ik zie. U bent goed in uw vak niet in het design van uw logo of huisstijl anders was u wellicht wel een grafisch ontwerper geweest. Logo’s gemaakt door de ondernemer zelf, of vrouw van, bevatten veel te veel informatie (u wil alles in uw logo laten zien) en worden opgemaakt in MS Word……dat is een tekstverwerker!

Kant en klaar logo en huisstijl van internet

Lekker makkelijk en goedkoop toch? Ja dat wel maar dan heeft uw bedrijf eenzelfde goedkope uitstraling en ik neem aan dat u dat niet wil. Er is één kant en klaar logo die ik al bij 4 verschillende klanten heb langs zien komen. Alle 4 werkzaam in een andere branche. Een kant en klaar logo kan nooit goed zijn en zal nooit de uitstraling aan een bedrijf geven wat het verdient.

Een professioneel logo en huisstijl laten ontwerpen hoeft geen duizenden Euro’s te kosten.

Wil je een logo waarover nagedacht is, een huisstijl die echt past bij jouw bedrijf en in de juiste bestanden zodat iedere drukker met je logo uit de voeten kan maar heb je geen budget van duizenden Euro’s voor een reclamebureau? Dan is ontwerpen voor geld de oplossing voor jouw bedrijf.

Op de website ontwerpen voor geld kan je een ontwerpwedstrijd plaatsen voor een logo ontwerp, huisstijl ontwerp, flyer ontwerp en alle andere grafische zaken. U bepaalt vooraf zelf wat u wilt betalen voor het ontwerp. Nadat u de wedstrijd geplaatst heeft gaan honderden professionele ontwerpers voor u aan de slag. U hoeft enkel een keuze te maken uit één van deze ontwerpen en roept deze ontwerper uit tot winnaar van uw wedstrijd!

Probeer het zelf en maak hier een account aan.

Gerelateerde artikelen Offline succes
Succesvol netwerken

Netwerken tips

Mensen die zoeken op “netwerken hoe doe je dat” zijn over het algemeen op zoek naar tips om te netwerken op netwerkborrels

Lees verder Netwerken tips

QR code maken gratis

QR code maken

Veel bezoekers van deze website komen hier door de zoekterm “QR code maken gratis”. Niet verwonderlijk daarvoor heeft onze zoekmachine optimalisatie

Lees verder Gratis QR code

6 Reacties op: Professioneel logo laten maken
 • P. Verhoef

  Geschreven op 27 mei 2015

  Helemaal mee eens! Ik heb zelf m'n logo laten maken bij logo4all.nl. Geen goedkope rommel en toch betaal ik niet de hoofdprijs. Ziet er super professioneel uit!

  • Erwin

   Geschreven op 27 mei 2015

   Ha ha P.Verhoef. Heb je echt een logo laten maken of heb je stiekem aandelen in dat bedrijf;-)

 • Hans la Crois

  Geschreven op 7 februari 2016

  Uitstekend artikel! Al denk ik wel dat anno 2016 de internet gebruiker zo verwend is en er bovendien genoeg doe het zelf tools bestaan. Je wilt toch uiteindelijk graag zelf de controle houden, heb zelf recentelijk de logomaker van eigenwebsite gebruikt om iets te knutselen. Je hebt ook engelse varianten om het zelf te doen:)

  • Klaas

   Geschreven op 15 februari 2016

   Dan heb je dus niets begrepen van het artikel Hans.....zucht

 • Lisanne Brunink

  Geschreven op 17 maart 2016

  Een logo laten maken door een plaatselijk bureau heeft nog steeds mijn voorkeur (nooit een logo laten maken via internet). Wellicht komt dat door mijn leeftijd en wil ik altijd persoonlijk contact met bedrijven waar ik zaken mee doe. Zeker bij iets persoonlijks als een logo lijkt dit me een must. Verder goed dat je een logo kan laten maken op afstand voor de wat meer moderne generatie.

  • Cisca van der Weide

   Geschreven op 18 april 2016

   Hallo Lisanne het grote voordeel van een logo laten maken via een site waar meerdere ontwerpers voor je aan de slag gaan is juist dat je de persoon / het logo kan kiezen welke het beste bij je past. Wanneer je een logo laat maken bij een plaatselijk ontwerp buro dan is de kans veel groter dat er geen klik is.

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht