Van onderneming naar succesvolle onderneming

Hoe uitnodigend is jouw bedrijf? Bekijk het zelf!


Ia jouw bedrijf vindbaar?

Kunnen klanten je wel vinden?

Hoe uitnodigend is jouw bedrijf eigenlijk? Kunnen klanten je wel vinden? Je zal waarschijnlijk dit soort vragen met “ja natuurlijk” beantwoorden, maar is dat wel zo? Weet je dat echt zeker? Een klant die je bedrijf niet kan vinden kan het je immers ook niet vertellen dus test dat soort zaken goed en lees onderstaand artikel.

14 jaar geleden verhuisde ik naar Hardenberg in het mooie Overijssel. Ik had even snel wat drukwerk nodig en zocht online naar een drukkerij in het voor mij toen nog onbekende Hardenberg. De eerste die me aansprak belde ik op om te vragen of ik dezelfde dag nog langs kon komen, dat was geen probleem. Ik noteerde het adres en voerde deze in het navigatiesysteem in. Eenmaal in de straat van bestemming vond ik geen drukkerij. Ik zat samen met een kennis in de auto en samen hebben we 4 keer door de straat gereden en konden de drukkerij niet vinden. We vroegen op straat naar mensen of ze wisten waar de drukkerij zat maar niemand kon ons dit vertellen. Een vriendelijke dame hielp ons aan een adres van een andere drukkerij waar we uiteindelijk het drukwerk besteld hebben.

Ruim een jaar later stond ik in Hardenberg bij een dierenwinkel en op het moment dat ik naar de auto liep zag ik bij toeval een auto staan met de naam van de drukkerij die ik een jaar geleden gezocht had. Wat bleek die auto stond voor “de zaak”. De drukkerij zit op een plek waar je hem niet verwacht en de nummeraanduiding was niet duidelijk in die straat. Niet handig en dit heeft deze drukker in ieder geval één klant gekost. Als deze ondernemer dit duidelijk op zijn website of tijdens het telefoongesprek had aangegeven dan was dat niet gebeurd en had ik het drukwerk bij hem afgenomen.

Ik besloot een week later deze ondernemer eens te bezoeken en het verhaal te vertellen. Hij kon het niet geloven waarop ik voorgesteld heb om een willekeurige kennis van mij het adres te geven en naast hem plaats te nemen in de auto met de opdracht naar de drukkerij te rijden. We hebben deze kennis geen verdere informatie gegeven. Wat bleek ook mijn kennis heeft de drukkerij pas na 4 rondjes rijden kunnen vinden.

Inmiddels heeft deze drukkerij de informatie op de website aangepast en tevens ook de reclame op zijn pand zo aangepast dat je er niet meer omheen kan.

Wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat wanneer je jaar in jaar uit naar je eigen bedrijf rijdt, je dit soort zaken niet meer in de gaten hebt. Test dat eens op een manier zoals wij gedaan hebben. Zet iemand die niet weet waar jouw bedrijf zit eens in de auto en neem plaats naast deze persoon zodat je exact ziet wat er misgaat.

Deze techniek kan je trouwens op veel meer manieren toepassen denk eens aan mensen die een webwinkel hebben. Laat een kennis die jouw website niet kent eens een product bestellen in jouw webwinkel. Ga ernaast zitten en houd nauwkeurig in de gaten wat voor handelingen deze persoon doet op de website. Kan hij het artikel snel vinden? Hoeveel handelingen moet deze persoon doen om daar te komen? Klikt deze persoon op de plaatsen wat je verwacht had? Had deze persoon daar met minder klikken kunnen komen? Enz enz

Test dit bij voorkeur niet met één persoon maar laat 10 mensen iets bestellen in je webwinkel of op zoek gaan naar je bedrijf. Per fiets, openbaar vervoer en auto!

Pas dan kan je zeggen “Mijn bedrijf is goed vindbaar”!

Gerelateerde artikelen Offline succes
Succesvol netwerken

Netwerken tips

Mensen die zoeken op “netwerken hoe doe je dat” zijn over het algemeen op zoek naar tips om te netwerken op netwerkborrels

Lees verder Netwerken tips

QR code maken gratis

QR code maken

Veel bezoekers van deze website komen hier door de zoekterm “QR code maken gratis”. Niet verwonderlijk daarvoor heeft onze zoekmachine optimalisatie

Lees verder Gratis QR code

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht