Van onderneming naar succesvolle onderneming

Zoekwoord combinaties schrijven SEO


Zoekwoord combinaties

“Onmogelijke” zoekwoord combinaties delen in zinnen

Iedereen weet inmiddels dat het belangrijk is om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Maar voordat je start met een zoekmachine optimalisatie is het belangrijk eerst een zoekwoord onderzoek uit te (laten) voeren. Het heeft immers geen enkele zin je website te optimaliseren op zoekwoorden waarop men niet zoekt.

Een groot probleem is vaak dat er haast onmogelijke zoekwoord combinaties naar voren komen waar veel op wordt gezocht.

Voorbeeld:

Wanneer je voor een autorijschool in Rotterdam een zoekwoord onderzoek doet via het zoekwoord hulpprogramma van Google zal al snel tot de conclusie komen dat er veel wordt gezocht op:

“Goedkope autorijschool Rotterdam”

Zoals de meeste weten zal je deze zoekwoord combinatie een aantal keer moeten laten terugkomen in je teksten op de website. Het probleem met dit soort zoekwoord combinaties is dat wanneer je dat zo achter elkaar zet de bezoeker al snel door zal hebben dat het om een geoptimaliseerde tekst gaat en dit niet lekker zal lezen.

Je zal snel een compromis moeten maken door er een woordje aan toe te voegen zodat het wel lekker leest bijvoorbeeld in de zin:

Op zoek naar een goedkope autorijschool in Rotterdam?

Aangezien zoekmachine optimalisatie het beste werkt wanneer je de zoekwoord combinaties achter elkaar zet wil je het woordje “in” er dus liever niet tussenhebben.

De oplossing:

Google leest geen leestekens. Dus punten, commas, uitroeptekens, vraagtekens, dubbele punten enz kan je tussen zoekwoord combinaties ongestraft gebruiken.

Met deze wetenschap kan je dus dit maken:

Ben je op zoek naar een goedkope autorijschool? Rotterdam is de thuisbasis van autorijschool …..

Op deze manier los je een groot probleem op met zoekwoord combinaties waar wel veel op wordt gezocht maar die als zin niet lekker lopen.

Een nog maar weinig gebruikte techniek ook de ervaren SEO copywriters weten dit vaak niet!

Gerelateerde artikelen Copywriter
Titel bedenken

Titel bedenken

7 verrassende redenen waarom jij op deze titel klikt. Het verzinnen van een goede titel die direct de aandacht trekt Het verzinnen

Lees verder: SEO titel bedenken

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht