Van onderneming naar succesvolle onderneming

Titel bedenken en schrijven


Titel schrijven

7 verrassende redenen waarom jij op deze titel hebt geklikt

Gelukt! Meer tekst om te bewijzen dat het werkt is eigenlijk niet nodig. Je klikte op mijn titel en dat is precies waar dit artikel over gaat namelijk titels schrijven waarop men MOET klikken.

Maar waarom klikte je precies op deze titel, was dat toeval? Was het omdat er een foto bijstaat met de tekst “niet klikken”? Omdat je nieuwsgierig was door het woord “verrassend”? Omdat je een lijstje verwacht met 7 redenen? of is het een combinatie van dat alles?

Het is inderdaad een combinatie van verschillende factoren die zeer doordacht ingezet zijn om zoveel mogelijk mensen te laten klikken op deze titel. Ik ben ervan overtuigd dat dit zo goed werkt dat ik me sterk moet vergissen wanneer dit artikel niet in de top 10 van meest gelezen artikelen van deze website komt.

Dat het werkt is dus een feit belangrijker is om nu uit te leggen hoe het precies werkt en hoe jij dat kan gebruiken op je website, weblog of in advertenties om zo beter gelezen te worden door potentiële klanten.

Een titel of “kop” is het meest belangrijke stukje tekst van je “boodschap”. Wanneer de titel niet goed is zal men er niet op klikken en wordt “de rest” niet gelezen. Ik adviseer dan ook om de meeste tijd van het schrijven van een artikel te besteden aan een goede titel. Houd daarbij rekening met de 7 beste tips voor het schrijven van een goede titel zoals ik al beloofd heb in de titel van dit artikel.

Tip 1 een goede titel schrijven:

Gebruik cijfers in je titel. Uit vele onderzoeken is gebleken dat cijfers in de titel meer mensen motiveren om door te lezen. Opvallend is dat oneven getallen beter werken dan even getallen. Uit een eigen test op deze website is gebleken dat een oneven getal 22% meer klikken opleverde dan een even getal! Dit is getest door hetzelfde artikel aan 10.000 bezoekers te vertonen met een oneven getal en aan 10.000 andere bezoekers met een even getal. Verder kwam naar voren dat je beter de getallen niet voluit kan schrijven maar om gebruik te maken van een cijfer. Waarom dat precies beter werkt weet ik niet maar mijn vermoeden is omdat een cijfer sneller herkend wordt in een scan van een titel en beter blijft hangen.

Tip 2 Een goede titel bedenken: Je publiek is dol op lijstjes. Lijstjes lezen zo lekker makkelijk weg, zijn duidelijk en wanneer er direct een getal bijstaat weet de potentiële lezer direct waar hij/zij aan toe is. Je kan dat prachtig combineren met het hierboven benoemde oneven getal dat doe je op onderstaande manieren:

7 verrassende redenen waarom……

3 manieren om…….

10 tips voor het schrijven van een……..

De oplettende lezer ziet dat ik het getal 10 heb gekozen in mijn laatste voorbeeld. Dat is geen foutje maar een uitzondering op de regel. Zoals ik eerder schreef kan je het beste oneven getallen gebruiken met als uitzondering mooie ronde getallen die werken ook!

Tip 3 een goede titel verzinnen

Gebruik krachttermen om emotie op te wekken. Ik zal hieronder een aantal van deze krachttermen als voorbeeld noemen met daarachter een voorbeeld van de mogelijke opbouw:

Verrassend (7 verrassende redenen waarom jij……)

Verbluffend (13 SEO tips met verbluffende resultaten)

Verboden (9 verboden manieren om snel geld te verdienen)

Adembenemend (5 adembenemend mooie vrouwen vertellen hun verhaal)

Bewezen (3 bewezen manieren om meer geld te verdienen)

Tip 4 de perfecte titel voor je blog

Een goede titel bevat minimaal één van deze technieken maar een perfecte titel bevat een combinatie. De titel van dit artikel is:

“7 verrassende redenen waarom jij op deze titel klikt”

Het getal 7 is een oneven getal op de juiste schrijfwijze. Maar dat is niet alleen de reden dat ik gekozen heb voor het getal. Door mijn titel met getal ziet de lezer direct dat er een lijste volgt met 7 redenen. Dit wordt gezien als een belofte. Daarbij heb ik de krachtterm “verrassend” gebruikt in mijn titel wat zorgt voor nieuwsgierigheid. Daarnaast is mijn titel een tikkeltje arrogant. Ik impliceer namelijk in mijn titel dat jij op mijn titel gaat klikken. Uiteraard zal niet iedereen dat doen maar door deze controverse wordt bij de meerderheid het gevoel “ik moet klikken” opgeroepen wat precies mijn doel is.

Naast mijn titel heb ik de boel nog wat versterkt door er een afbeelding bij te plaatsen met de tekst “niet klikken”. Dit werkt als een soort magneet bij de bezoekers van je website.

Tip 5 de beste titel voor mijn blog

Naast de bovenstaande tips zijn er nog meer goede manieren om meer klikken te krijgen. Verwerk bijvoorbeeld het woord gratis in je titels. Gratis werkt nog steeds als een soort toverwoord!

7 gratis tips voor een goede titel

Of maak de bezoekers echt nieuwsgierig bijvoorbeeld door onderstaande titel te gebruiken:

De 7 geheimen van een goede titel en waarom jij daarop gaat klikken

Een vragende titel doet het ook altijd erg goed

Hoe schrijf je een goede titel? Lees de 7 gratis tips.

Tip 6 een titel die gelezen wordt

Soms kan je bovenstaande tips niet goed verwerken in je titel omdat de inhoud van je boodschap zich daar niet voor leent. In dat geval heb ik nog onderstaande tips om een goede titel te schrijven.

Confronteer je bezoekers met het woord fouten. Niemand wil fouten maken en wanneer je dat handig verwerkt in je titel zal men daarop gaan klikken om te zien of ze zelf de fouten die je beschrijft maken en kunnen voorkomen.

Bijvoorbeeld:

De 7 meest gemaakt fouten bij het schrijven van een titel

Gebruik het woord “meer”

Hoe haal je meer klikken uit een goede titel?

Tip 7 een goede SEO titel schrijven

Een goede titel waarop doorgelezen of geklikt wordt is best lastig maar een goede titel die ook SEO proof is wordt nog lastiger. Toch is het erg belangrijk om ook na te denken over de vindbaarheid van je artikelen anders worden je titels niet gevonden en is al het werk voor niets geweest. Wie serieus bezig is met zoekmachine optimalisatie zal per artikel één zoekwoord of zoekwoord combinatie willen optimaliseren. Mijn advies is dan ook om het betreffende zoekwoord of zoekwoord combinatie minimaal één keer te benoemen in de pagina titel.

Ik heb op dit artikel vele reacties gehad van bezoekers die vroegen of ik “even” gratis een goede titel kon bedenken voor zijn of haar artikel. Hoewel ik het erg leuk vind om goede titels te bedenken waarop men echt meer gaat klikken en beter gevonden zal worden in de zoekmachines kan ik (helaas) niet gratis titels bedenken voor alle bezoekers. Wie echt interesse heeft om teksten en titels te laten schrijven kan via de redactie van deze website contact met mij opnemen.

Gerelateerde artikelen Copywriter
Zoekwoord combinaties SEO schrijven

SEO schrijven

“Onmogelijke” zoekwoord combinaties delen in zinnen. Leer nu snel en eenvoudig SEO teksten en zoekwoorden schrijven

Lees verder: SEO schrijven

2 Reacties in: titel bedenken
  • Fatima

    Geschreven op 18 maart 2015

    Een goede titel bedenken is dus niet zo eenvoudig. Ik had al moeite met het bedenken van een goede titel zonder al deze voorwaarden waar je rekening mee moet houden! Toch bedankt voor de tips ik ga ermee aan de slag.

    • Marleen

      Geschreven op 23 maart 2015

      Ha ha ik trapte er ook in maar dat kwam niet door de titel van het artikel maar door de afbeelding met tekst "niet klikken"

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht