Van onderneming naar succesvolle onderneming

Teksten laten herschrijven


teksten laten herschrijven

Verplaats je in je klant en verkoop meer

In eerdere artikelen heb ik er al over geschreven dat je wanneer je echt veel wilt verkopen je je zal moeten verplaatsen in de klant, op de stoel van de klant moet gaan zitten en moet denken zoals een klant dat doet. Met het schrijven van goede teksten is dat net zo.

Tijdens een bedrijfsscan die ik uitvoerde voor een bedrijf die gespecialiceerd is in het repareren van tandem fietsen werd dat pijnlijk duidelijk. De eigenaar was het bedrijf 3 jaar geleden gestart en kreeg dit niet van de grond. Dure reclame campagnes mochten niet helpen en ook de website, die er overigens gelikt uitzag, leverde geen leads op laat staan opdrachten.

Wanneer ik zo'n verhaal hoor ga ik op de stoel van de klant zitten en bekijk als één van de eerste zaken de website. Deze website was echt mooi! Sfeervolle foto’s van mooie tandem fietsen in een decor van luxe en professionaliteit. De website bevatte weinig teksten en ik kwam er al snel achter dat het niet duidelijk was wat dit bedrijf nou eigenlijk deed. De website straalde meer een sfeer uit die past bij de verkoop van tandems van een zeer exclusief merk.

Tijdens het bladeren op de website kwam ik verschillende pagina’s tegen met de tekst “Aan deze pagina wordt nog gewerkt”. Drie jaar bestaat het bedrijf en nog kom je dit soort pagina’s tegen? Geloof het of niet maar ik kom dit soort pagina’s dagelijks tegen men begrijpt kennelijk niet wat voor negatief gevoel een bezoeker daaraan overhoudt. Het is alsof je een reclame folder laat drukken met daarin een aantal blanco pagina’s en de tekst “deze pagina’s zijn nog in ontwikkeling”, ooit zoiets gezien? Je vindt dit vast een belachelijk overdreven voorbeeld maar waarom denkt men dat je dit op internet wel kan maken?

Voor de duidelijkheid gebeurt dit vaker dan je denkt wanneer je zoekt in Google op “deze pagina is nog in ontwikkeling” vind je ruim 8 miljoen resultaten! Niet echt een uitzondering dus…

Maar ik dwaal af, terug naar de essentie, de tekst van een website.

Naast een goed ontworpen website moeten de teksten direct vertellen wat een bedrijf doet, waar het voor staat, wat het kan leveren en op welke manier. Toen ik de ondernemer vroeg wat hij nou eigenlijk exact deed kreeg ik een klip en klaar antwoord namelijk:

Ik repareer tandems in een loods naast mijn woning. Ik werk zonder personeel waardoor ik de kosten laag kan houden en de kwaliteit hoog. Dit bedrijf is ontstaan uit een hobby en echt een specialisme die maar weinig bedrijven hebben. Omdat een tandem lastig te vervoeren is heb ik een gratis haal en breng service voor mijn klanten.

Niets van bovenstaande uitleg die ik mondeling kreeg stond op de website van de ondernemer.

We hebben de teksten laten (her) schrijven door een goed bevriende copywriter en een groep mensen de website laten lezen. Achteraf wisten deze proefpersonen exact te vertellen wat het doel was van de website.

Dit bedrijf krijgt nu vele nieuwe aanvragen binnen soms zoveel dat deze ondernemer het werk niet meer aankan. Een simpele aanpassing in de teksten hebben ervoor gezorgd dat dit bedrijf weer bestaansrecht heeft!

Gerelateerde artikelen Copywriter
Titel bedenken

Titel bedenken

7 verrassende redenen waarom jij op deze titel klikt. Het verzinnen van een goede titel die direct de aandacht trekt Het verzinnen

Lees verder: SEO titel bedenken

Zoekwoord combinaties SEO schrijven

SEO schrijven

“Onmogelijke” zoekwoord combinaties delen in zinnen. Leer nu snel en eenvoudig SEO teksten en zoekwoorden schrijven

Lees verder: SEO schrijven

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht