Van onderneming naar succesvolle onderneming

SEO Teksten laten schrijven


SEO teksten laten schrijven

Teksten laten schrijven door een (SEO) copywriter? Dat kan ik toch zelf!

We geloven het direct! U kunt vast en zeker een stuk tekst schrijven daar twijfelen we geen moment aan. Nagenoeg iedere ondernemer kan immers schrijven en weet het beste hoe zijn of haar bedrijf in elkaar zit. Maar wanneer je kan schrijven betekend het nog niet dat je een goede copywriter bent laat staan een SEO copywriter.

Het is heel menselijk de gedachte iets goed te kunnen als je de basisbeginselen weet. Het is net zoals complete tribunes met mensen tijdens een voetbalwedstrijd die allemaal exact de wedstrijd kunnen analyseren maar daar zitten maar weinig goede voetballers tussen. Je bent nog lang geen goede voetballer wanneer je weet hoe het spelletje werkt zo geldt dat ook voor het schrijven van goede teksten.

SEO teksten laten schrijven uitbesteden of toch liever zelf doen?

Copywriter inschakelen

De basis van een goede tekst is dat deze foutloos geschreven is en grammaticaal klopt. Punten en commas op de juiste plaats staan en de tekst duidelijk verdeeld is in titels en korte alinea's. Een Copywriter zal echter nog veel verder gaan dan slechts deze basis beginselen voor een goede tekst. Een copywriter schrijft in makkelijk leesbare zinnen. Een copywriter weet de lezer te boeien om verder te lezen. Wanneer het om promotionele teksten voor folders, brochures of websites gaat zal een copywriter de teksten zo schrijven dat deze tot een conversie leiden. Het is de taak van een copywriter om de lezer aan te zetten tot het nemen van een gewenste actie.

SEO Copywriter

Een SEO copywriter moet echter over veel meer kennis en kwaliteiten beschikken. Een SEO copywriter moet ook rekening houden met de zoekmachines zoals Google. Zoekmachines moeten de webteksten eenvoudig kunnen indexeren. Het is belangrijk dat webteksten minimaal 400 woorden per pagina bevatten zodat zoekmachines goed in kunnen schatten waar de pagina over gaat. Daarnaast is het zaak om per pagina vooraf vast te stellen op welke zoekwoorden (keywords) de website gevonden dient te worden. Hiervoor is een uitvoerig zoekwoord onderzoek nodig. Dit onderzoek is nodig om te bepalen waarop men daadwerkelijk zoekt in de zoekmachines. Wanneer er bekend is op welke zoekwoorden een pagina gevonden moet worden is het aan de SEO copywriter de taak om deze zoekwoorden te verwerken in de tekst. De keywords moeten dus voldoende, maar ook niet te veel, in de tekst voorkomen. Dit noemen we keyword density.

Kosten copywriter

Een goede copywriter is niet echt goedkoop maar ik ben ervan overtuigd dat deze je veel kan opleveren en zodoende dus een goede investering is. Daarbij kan je flink op de kosten van een copywriter besparen door zelf al het voorwerk te doen. Het is niet alleen leuk om zelf teksten te schrijven het levert je nog veel op ook. Wanneer je zelf de teksten voor je eigen bedrijf schrijft ga je beter nadenken over je diensten en producten en kan dit helpen bij verkoopgesprekken. Wanneer je de teksten klaar hebt laat je deze redigeren door een copywriter wat voordeliger is dan wanneer de copywriter alle teksten zelf moet bedenken.

Liever SEO teksten laten schrijven en ben je op zoek naar een goede (SEO) copywriter voor teksten of webteksten kijk dan in onze rubriek specialisten tekstschrijver tarieven

Ben je van plan om zelf je (web) teksten te schrijven of om eerst het voorwerk te doen lees dan ook onderstaande artikelen over copywriting.

Gerelateerde artikelen Copywriter
Titel bedenken

Titel bedenken

7 verrassende redenen waarom jij op deze titel klikt. Het verzinnen van een goede titel die direct de aandacht trekt Het verzinnen

Lees verder: SEO titel bedenken

Zoekwoord combinaties SEO schrijven

SEO schrijven

“Onmogelijke” zoekwoord combinaties delen in zinnen. Leer nu snel en eenvoudig SEO teksten en zoekwoorden schrijven

Lees verder: SEO schrijven

2 Reacties op: SEO teksten laten schrijven
 • Mark Bakker

  Geschreven op 12 april 2015

  Fijn artikel ik wilde zelf SEO teksten schrijven voor mijn website die onvindbaar op internet is. Hoewel ik geen idee heb wat SEO teksten laten schrijven kost ben ik na het lezen van dit artikel van mening veranderd en laat ik het toch liever aan een SEO copywriter over.

  • Annette Nijhuis

   Geschreven op 13 april 2015

   Ik heb SEO teksten laten schrijven maar volgens deze copywriter is 200 woorden per pagina op je website ruim voldoende voor de zoekmachines. Ik lees hier dat dit niet zo is wat moet ik nu geloven?

Reageer op dit artikel
Velden met * zijn verplicht